Välj en sida

Ink48 Hotel

Ssch! Berätta inte för någon. Ink48 Hotel i Hell's Kitchen är en av New Yorks hemliga hotellpärlor, ett hotell många missar.

Ink48 Hotel är en av Allt om New Yorks absoluta favoriter, av flera anledningar. Rummen är modernt och snyggt inredda och har stora fönster och högt i tak. Byggnaden är ett renoverat före detta tryckeri, vilket märks i de luftiga lokalerna.

Tryckeri- och tidningstemat återkommer genom hela hotellet från namnet, ink betyder bläck och 48 kommer av läget på 48th Street, till restaurangen som heter Print och takbaren som kallas Press Lounge.

Takbar och topprestaurang

Takbaren är smått fantastisk. Trots att den bara ligger 16 våningar upp – ingenting med Manhattanmått – har du obrutna vyer in mot skyskraporna vid Times Square på ena sidan och mot Hudson River och New Jersey på andra sidan. Även om du inte bor på Ink48, bör du ta dig dit för en drink.

Restaurangen i bottenvåningen, Print, är en finrestaurang med mycket goda rätter till förvånansvärt låga priser med tanke på kvaliteten på både mat och service. Även den är värd ett besök om du inte bor på hotellet.

Fast du bör nog försöka bo på Ink48 Hotel. Det är ett av stans mest prisvärda boenden. Inte budget, inte jättebilligt, men med tanke på standarden är priserna ofta väldigt attraktiva.

Tips!

Missa inte Wine Hour i lobbyn varje dag mellan klockan 17 och 18. Hotellet bjuder på vin, helt utan kostnad. Ett utmärkt tillfälle att träffa andra gäster.

Ett annat tips: Bli medlem i hotellets bonusprogram när du checkar in, eller på nätet i förväg, då får du gratis wifi under hela vistelsen.

Läget

Är det enda som kanske inte får full pott. 48th Street är förvisso mitt i Midtown, men Ink48 ligger hela vägen nere vid 10th Avenue, nästan vid floden alltså. Det är också förklaringen till att hotellet håller lägre priser än jämförbara alternativ i New York. Men pengarna du sparar räcker mer än väl till taxi, om du inte orkar gå tio minuter in till stans livligare delar.

>> Läs mer och boka Ink48