Välj en sida

Anna skriver:
Tack för en bra och informativ sida! Jag blir dock inte riktigt klok på hur man bäst tar sig från JFK till ett hotell i Jersey City. Taxi eller tåg?
Sedan undrar jag om ni har tips på en bra takbar där man får ta med sig äldre tonåringar (15, 17 & 19 år)?

Allt om New York svarar:
Hej Anna! Att ta sig från JFK till Jersey City är tyvärr inte alldeles enkelt. Det går givetvis, men tar tid och är krångligt. JFK ligger i Queens på andra sidan Manhattan, så att flyga till JFK och bo i Jersey är verkligen ingen bra kombination. Hade ni däremot landat på Newark, hade ni haft en kort resa till hotellet.

Eftersom Jersey City ligger i New Jersey, som är en annan delstat, har taxichaufförerna i New York ingen skyldighet att köra dit, vilket gör att det till och med kan vara svårt att få tag på en vanlig taxi.

Ett tips är att boka Carmel Limo, ett pålitligt företag som vi alltid använder för transfer från flygplatserna i New York. Deras lägsta listpris för en bil från JFK till Jersey City är $78, men då tillkommer dricks och vägtullar och eftersom det är en lång resa blir det ganska många vägtullar som ska passeras. Ni kommer troligen upp i ett totalpris på minst $120-130. Räkna också med att det kan ta mer än två timmar från flygplatsen till hotellet, beroende på trafiken.

Det alternativ som troligen är smidigast, vore att ta taxi från JFK till WTC Path Station på Manhattan och därifrån ta PATH-tåget till Jersey City.

Finns det chans att boka om antingen hotellet eller flyget? I så fall skulle vårt första råd vara att överväga det. För, som sagt, kombinationen JFK och Jersey City är inte alls bra.

Takbarer för tonåringar – det är också lite klurigt. Den enda vi känner till som inte har 21 års-gräns är Roof Garden Bar på The Metropolitan Museum. En bit ner på den här sidan finns information om öppettider etc.

Generellt kan sägas att de takbarer som serverar mat, exempelvis brunch på helgen, eventuellt kan vara mindre hårda på att gästerna ska vara myndiga. Har ni bokat bord får hela sällskapet sannolikt komma in. Men för de renodlade cocktailbarerna, vilket är de flesta när det gäller takbarer, är åldersgränsen 21 år. Störst chans att ändå kanske bli insläppta för att kolla på utsikten har ni om ni kommer tidigt, på eftermiddagen eller tidig kväll. Senare på kvällen är risken överhängande att personer under 21 år inte släpps in. Vilken åldersgräns som gäller framgår ofta, men inte alltid, på takbarens webbplats.