Välj en sida

Gotham Bar and Grill (Foto: Flickr/pvsbond)

2013-05-07 En resa till New York ska innehålla minst ett besök på en riktigt bra restaurang, om ni frågar mig. Varför? För att utbudet av finkrogar är enormt och för att det är prisvärt.

Och om du bara besöker en enda bättre restaurang under dagarna i New York, har du mitt bästa uppslag här: Gotham Bar and Grill. En, på flera vis, enastående restaurang som jag inte skulle ha koll på om det inte vore för tips av en god vän som faktiskt är en ännu större New York-nörd än undertecknad.

Gotham har klass. Strikta servitörer som skrapar smulor med kniv och hovmästare som – i smyg – gnisslar tänder om du kliver in i alldeles för opassande kläder. Vid den långa bardisken sveps dry martini av äldre affärsmän med spända hängslen över stärkta skjortor.

Känslan är lite Mad Men och väldigt mycket det gamla New York City, och blir en upplevelse att minnas. Både tack vare atmosfär och smaker.

Är det dyrt? Japp. Men det finns ett sätt att njuta av det här stället utan att bli barskrapad.

Varje dag serveras en trerätters lunch, en fast meny där du väljer mellan tre förrätter, tre varmrätter och tre desserter för 33 dollar, cirka 200 svenska kronor med nuvarande kurs.

Priset har gått upp, jag har för mig att jag betalade runt 25 dollar för ett par år sedan, men det är fortfarande en rejäl “bang for the buck”, som amerikanerna säger.

Gotham Bar & Grill ligger på 12 East 12th Street och du hittar webbplatsen här.

(Foto: Flickr/pvsbond)