Välj en sida

The Downtown Experience – busstur med Virtual Reality

Downtown Experience är ett helt nytt sätt att uppleva New York på. Företaget bakom omåttligt populära sightseeingturen The Ride har tagit fram ett koncept som visar nedre Manhattan med hjälp av både levande underhållning och Virtual Reality.

The Downtown Experience - buss med virtual reality

The Ride har blivit omtalat för sina specialbyggda bussar med fönster från golv till tak och säten placerade som en läktare, där passagerarna under resans gång blir underhållna av skådespelare och musiker ute på gatan. Här kan du läsa mer om The Ride.

Nu har företaget bakom succén tagit fram konceptet The Downtown Experience. Bussarna är samma som i The Ride och gatuunderhållning finns även på den här turen.

Skillnaden är att passagerarna också får uppleva staden genom VR-glasögon. Det här är faktiskt den första busstur i världen som använder Virtual Reality-tekniken.

Boka The Downtown Experience

Boka biljettBoka din biljett i förväg. Då har du din plats på The Downtown Experciende säkrad. Om dina resplaner ändras kan du avboka med återbetalning fram till en dag i förväg.

Tack vare Virtual Reality-tekniken upplever du George Washingtons installationsstal 1789, finanskraschen på Wall Street 1929 och gör besök på One World Observatorys utsiktsvåningar och i museet Smithsonians utställningar – utan att lämna bussen.

Du får uppleva nedre Manhattan från ursprungsbefolkningen Leni Lenapes tid, fram till idag. Genom uppgångar och via fallet den 11 september 2001, till dagens pånyttfödelse av Downtown. Bussturen tar cirka 90 minuter. Mer information finns på bokningssidan.

Härifrån avgår The Downtown Experience

Bussen startar och avslutar turen vid 200 Water Street nära South Street Seaport. Närmaste tunnelbanestationer är Fulton Street och Wall Street.

The Downtown Experience

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *